Ungdomsproffs

Lev som ett proffs en vecka.

Dag- eller övernattning vecka 32, 4/5-9 augusti. (2390kr eller 3690kr). För pojkar eller flickor födda 2003-2005.

Den perfekta uppstartsveckan för din innebandysäsong 2019/2020.
Proffsveckan är för dig som vill prova på att leva som ett proffs under en vecka. Du får prova på och lära dig om vad som krävs för att nå toppen och bli utbildad i delar utanför själva innebandyn som hjälper dig att bli så bra du kan bli. Veckan är en blandning av hur en vecka ser ut för en professionell lagidrottare och ett U19 breddläger.

Teoretiska genomgångar i taktik, kostens betydelse, vad som krävs för att nå toppen, varvas med 2 innebandypass per dag med taktiska inslag spelmoment. Du kommer att ha ett fyspass per dag med olika teman och i veckan ingår dessutom flera olika tester som mäter både din kondition och styrka.

Veckan kommer att ställa högre krav på dig som deltagare och flera av de ”vanliga” momenten på Lundalägret mellan 8-16 som såpabandy, spel på utegolv och mörkerinnebandy kommer ersättas av teori och tester till exempel. Dagarna kommer att vara krävande både fysiskt och koncentrationsmässigt, men kommer också vara väldigt givande. Proffsveckan är för den som vill satsa på innebandy.

Som avslutning kommer samtliga deltagare erhålla ett upptryckt diplom med de testvärden man erhållit under veckan samt en allmän innebandyrelaterad kommentar som man kan ha med sig under sitt fortsatta innebandykarriär.

Gruppen kommer att ha ett begränsat antal platser och gruppen kommer att ledas av Mikael Karlberg. Mikael tränade säsongen 15/16 AIK i SSL och har totalt 8 säsonger i högsta serien i olika roller. Karlberg har dessutom varit assisterande förbundskapten för U19 och varit med i staben för herrlandslaget. Han har även jobbat på 4 olika innebandygymnasier och genom åren haft förmånen att jobba med massor av ambitiösa innebandyspelare som nått högsta nivå och kan dela med sig av dessa erfarenheter. För tillfället arbetar han med det Danska herrlandslaget.

För dagläger börjar lägret den 5e augusti kl 08:00 Sparbanken Skåne Arena och avslutas kl 16:00 fredagen den 9e augusti Sparbanken Skåne Arena.

För övernattning gäller följande:

Vi kommer åka till Köpenhamn en av eftermiddagarna/kvällarna för att gå på Tivoli. Busstransport, lunch och inträde till Tivoli står vi för, alltså ej middag samt åkband på Tivoli, vilket man själv får betala om man vill åka karuseller.

Under lägret kommer vi att besöka Lomma beach för en windsurfingkurs med Lomma windsurfingsällskap. På stranden blir det även lite avslappnat ”beachhäng” med tillhörande mat.

Vi kommer även i år att spela det mycket spektakulära spelet Bubble Ball en av dagarna.

En av kvällarna kommer att spela en mixed turnering med seniorspelare från IBK Lunds damer (allsvenskan) eller herrar (Div 1).

Övernattning kommer ske på Polhemskolan (hårt underlag) som ligger ca fem minuters gång från träningsanläggningen och vi sover i klassrum.

Incheckning sker 16.00 på söndagen den 4e augusti och middag serveras klockan 18.00. Avslutning ca 16.00 på fredagen den 9e augusti (frukost och lunch serveras under dagen).